Társaságunk fő tevékenységi körei: gépjármű javítás alkatrész kereskedelem műszaki vizsgáztatás fényezés


Autóbuszban otthon vagyunk!

A Nova-Busz Kft. 1997. novemberében alakult a Busz-Szervíz Kft.-ből történő kiválás útján. 2009. januárjától egy nagymérvű fejlesztés eredményeképpen várjuk Ügyfeleinket új és korszerűbb telephelyünkön még magasabb szolgáltatási színvonallal.
Az alapítók és jelenlegi tulajdonosok kizárólag magyar állampolgárságú természetes személyek, akik a foglalkoztatott szakmunkásokkal együtt évtizedeken keresztül a Volánbusz bérautóbusz üzletágában tevékenykedtek. A vállalkozás vezetői pályafutásuk egészét az autóbuszokkal való foglalkozásnak szentelték. A munkatársak között van közlekedési és gazdasági mérnök, szaktanfolyamokon és külföldi képzéseken felkészített szerelő, lakatos és villanyszerelő. Dolgozóink több autóbuszgyárban vettek részt egyedi szakmai továbbképzéseken.
A Fővárosi Közlekedési felügyelet által 1999-ben kijelölt "Gépjárműfenntartó szervezetként" működünk, amely kijelölés alapján a legtöbb típusú autóbuszon végezhetünk megbontásos vizsgálatot a nemzetközi vizsgára küldés előtt. Tevékenységünket egy kb. 1600 négyzetméteres jól felszerelt műhelyben végezzük.
Elégedett ügyfeleink közé tartozik a Volánbusz Zrt., Molteam Kft., Magyar Honvédség, Five Stars Bt. és a BKV Zrt. is. Cégünk haszonjárművek, ezen belül is elsősorban autóbuszok javításával, karbantartásával és nemzetközi vizsgáztatásával foglalkozik.
2001. október 31-én bevezettük az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert, valamint 2006-ban ezt kibővítettük az MSZ EN ISO 14001 környezetvédelmi rendszerrel. A Nemzetközi Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgáló állomásunk autóbuszok, személy- és tehergépkocsik belföldi és nemzetközi vizsgáztatását 2007. decemberétől végzi.
Elmondhatjuk, hogy cégünk a hazai autóbusz javító és szervizelő piac meghatározó tényezőjévé vált és maradt.